Skip to content Skip to navigation

Održan Welcome week za strane studente – ljetni semester ak. godine 2023./2024.

Objavljeno: 04.03.2024

Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja održao je od 27. veljače do 1. ožujka 2024. godine tzv. Tjedan dobrodošlice za dolazne inozemne studente, koji će putem programa mobilnosti Erasmus+ te bilateralnih sporazuma na FOI-ju studirati u ljetnom semestru ak. godine 2023./24.

U ljetnom semestru na FOI-ju će studirati 17-ero stranih studenata iz Njemačke (Karslruhe Institute for Technology – KIT) i Francuske (ESIEA i EPITECH). Svaki strani student ima i svojeg FOI Student Buddyija, lokalnog i iskusnog studenta koji mu pomaže da se što brže i bolje uklopi u grad i na fakultet, te su se i oni pridružili aktivnostima koje su organizirane u sklopu Welcome week-a.

Prvog dana Tjedna dobrodošlice studentima je održana prezentacija predstavljanja Sveučilišta u Zagrebu i FOI-ja. Drugog dana, u srijedu, nastavnici su studentima predstavili kolegije i radionice koje će izvoditi na engleskom jeziku. Srijeda navečer je bila rezervirana za neformalno druženje u Studentskom klubu. Posljednjeg dana Tjedna dobrodošlice, Ured za međunarodnu suradnju, strane je studente i njihove Buddyije vodio na izlet u Zagreb u pratnji vodiča.

Studentima želimo još jednom poželjeti dobrodošlicu, a u nastavku pogledajte i fotogaleriju održanog FOI Welcome weeka.